Van, aki szerint a grillezést nem kell túlbonyolítani: a jó minőségű, nem túl zsíros tarja szeleteket csak egy kis borssal és sóval frissen fűszerezve, nagyon kevés olajjal megkenve kell feldobni a rácsra. Ezzel ellentétben szerintünk a különleges ízekben gazdag, omlós hússzeletekhez legalább egy éjszakán át tartó pácolás szükséges.

Ezekre lesz szükséged

    • 50 dkg tarja
    • Páchoz
      • 150 ml Keresztapa fekete sör
      • 5 ek étolaj
      • frissen őrölt bors
      • 3 tk mustár
      • 2 tk méz
      • 1-2 gerezd fokhagyma
      • 1/2 tk kakukkfű
      • 1/4 tk rozmaring

Így készítsd el

A pác összetevőit keverd össze (akár turmixgépben), majd másfél cm vastag szeletekre vágott tarja szeletek mindkét oldalát kend be vele jó alaposan. Ezt követően fektesd a húsokat a pácba egy zárható edényben, majd tedd hűtőbe legalább egy éjszakára. Sütés előtt csepegtesd le a felesleges fűszeres olajat (grillezés közben ezzel az olajjal kenegetve a húst még intenzívebb ízeket kapunk). A grillező egyik felét töltsd csak fel faszénnel, majd az izzó brikett felett pirítsd körbe a tarjaszeleteket. Figyelj, hogy az esetleg lecsepegő olaj lángra kaphat, ne engedd, hogy megégesse a húst. Pár perc után húzd a szeleteket a grill másik felébe, majd 200-220 fokon kb. 20 perc alatt süsd készre. Ha szeretnéd, hogy igazán omlós legyen a hús, 15-20 percig alufóliába csomagolva sütheted a rácson mielőtt a parázs fölé teszed.