Van, aki szerint a grillezést nem kell túlbonyolítani: a jó minőségű, nem túl zsíros tarja szeleteket csak egy kis borssal és sóval frissen fűszerezve, nagyon kevés olajjal megkenve kell feldobni a rácsra. Ezzel ellentétben szerintünk a különleges ízekben gazdag, omlós hússzeletekhez legalább egy éjszakán át tartó pácolás szükséges.
Ezekre lesz szükséged
-
- 50 dkg tarja
- Páchoz
- 150 ml Keresztapa fekete sör
- 5 ek étolaj
- frissen őrölt bors
- 3 tk mustár
- 2 tk méz
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1/2 tk kakukkfű
- 1/4 tk rozmaring
- só
Így készítsd el
A pác összetevőit keverd össze (akár turmixgépben), majd másfél cm vastag szeletekre vágott tarja szeletek mindkét oldalát kend be vele jó alaposan. Ezt követően fektesd a húsokat a pácba egy zárható edényben, majd tedd hűtőbe legalább egy éjszakára. Sütés előtt csepegtesd le a felesleges fűszeres olajat (grillezés közben ezzel az olajjal kenegetve a húst még intenzívebb ízeket kapunk). A grillező egyik felét töltsd csak fel faszénnel, majd az izzó brikett felett pirítsd körbe a tarjaszeleteket. Figyelj, hogy az esetleg lecsepegő olaj lángra kaphat, ne engedd, hogy megégesse a húst. Pár perc után húzd a szeleteket a grill másik felébe, majd 200-220 fokon kb. 20 perc alatt süsd készre. Ha szeretnéd, hogy igazán omlós legyen a hús, 15-20 percig alufóliába csomagolva sütheted a rácson mielőtt a parázs fölé teszed.